25 Ekim 2011

Geçmiş olsun

Van'a ve Türkiye'ye


Geçen hafta terör, kaç gün sonra deprem. Ben Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum ama kendime de söylemem lazım ki geçmiş olsun bana. Benim 8 senelik gençliğim Türkiye'de geçti, bu toprak benim içinde de sizin kadar önemli, değerli ve vazgeçilmez bir yer. Üzgünüm.


 Ama biz kimimiz? Kim ne derse, kim nasıl korkutursa yapmak istediğimiz şeyi yapan, yapmak gereken şeyleri yapan değil miyiz. 9 kere yere düşürdüğümüzde 10 kere kalkıp koşmaya devam eden ülke değil miyiz. Karşıda ne olsa olsun, onu yıkıp ezip yürümeye devam eden millet değil miyiz. 


Bu acı büyüktü, kimse buna hayır diyemez. Ama biz Türküz, sorun değil, hallederiz dersem buna da kimse hayır diyemez. Tekrar kalkalım. Yerler yağmurdan sonra daha sertleşir.


Van'da yediğim kahvaltıyı unutamam, peynir kokusu beni tekrar oraya çağırsın. Ağlayarak ama gülerek omuz omuza sıcak çay içeriz. 


Çirkin bahanelerimden dolay oraya gidemiyorum ama orada can kurtarmaya çalışanlara utançla teşekkür ediyorum ve başarlar diliyorum.  

27 yorum:

  1. Valla helal olsun ne diyeyim çok güzel bir yazı yazmışsın... Teşekkürlerr dost :)))

    YanıtlaSil
  2. Biz Turkuz kolay yikilmaz yikilsakta cabuk toparlaniriz! Bizi benden iyi anlatabildigin icin tesekkur ediyorum. Dualarimizla yapabileceklerimizi birlestirip cabuk atlatalim insallah bu depremide..

    YanıtlaSil
  3. Asya Gülsüm25 Ekim 2011 22:19

    Çirkin bir bahane olduğunu düşünmüyorum! hayat devam ediyor, esas biz utançla teşekkür ederiz sana ve senin gibi düşünenlere^^ çünki; bu topraklarda doğup büyüyüp, toprağını suyunu, kullanıp ama senin kadar bile düşünemiycek kadar utanç verici insanlar var!...
    Duyarlılığın için TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM.

    YanıtlaSil
  4. helal olsun..eline yüreğine sağlık..ne güzelde yazmışsın..insanın gözleri doluyo gerçekten :'(

    YanıtlaSil
  5. güzel yüreğin için çok teşekkürler, kardeşlik işte buna denir..

    YanıtlaSil
  6. duygularımıza tercüman olmuşsun..teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. abi seni seviyorum çok iyi bir insansın...
    bu ülkede kim var kim yoksa hepimiz kardeşiz yeterki kimse kin güdüp kötü duygularıyla hareket etmesin...

    YanıtlaSil
  8. benim bakamadığım bir pencereden yeni bir bakış sundun bana üstelik kendini buranın parçası olarak görüp bu vatana sahip çıkmanın bizim için önemi şu dönemde anlatılamaz, biz türk kürt kavgası yaparken bir korelinin burası benim vatanım diyerek savunması hepimize büyük ders, bana kardeşliği yeniden hatırlattın...

    YanıtlaSil
  9. Güzel yazın için teşekkürler...Ne Mutlu Türküm Diyene!

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederim choi gerçekten teşekkür ederim. bir kaç hafta önce "geçmiş olsun" söylemini birebir hatta benim için kullanmana tanık olmuştum. başka bir platform ve başka bir olayda ne yazık ki aynı şeyi üzgünce söylemiştin. tekrar gözümde canlanıyor ses tonun ve ifaden (:

    senin gibi iyi niyetli insanların tükenmediğini bilmek büyük mutluluk kaynağı. senı tanımak bile bir gurur. ülkem beni utandırırken böylesi güzel yorumlar karşısında saygıyla eğiliyorum karşında. çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  11. " Çirkin bahanelerimden dolay oraya gidemiyorum ama orada can kurtarmaya çalışanlara utançla teşekkür ediyorum ve başarlar diliyorum..." Canım benim yaa... işte bu sözler beni yüreğimden yaraladı. Duygularıma tercüman oldu. Nasıl da güzel ifade etmişsin. Elbette, bu ülke bu toprak senin de vatanın. Kardeş ülke Kore içinde bizler aynı duyguları hissediyoruz. Seni çok seviyoruz Sang Geun Choi. İyi ki bizimlesin, umarım hep bizimle olursun...

    YanıtlaSil
  12. FATMA ŞAHİNER26 Ekim 2011 12:19

    ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. BİZ KOREYİ NASIL SEVİYORSAK SİZDEN DE BÖYLE ŞEYLER DUYMAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR EMİN OL. TÜRKİYEDE OLMAN BURAYI VATANIN GİBİ BENİMSEMEN COK İÇTEN VE SAMİMİ. İYİ Kİ VARSINIZ VE İYİ Kİ VARSIN. SAĞOL...:)

    YanıtlaSil
  13. sözde Türkiye vatandaşı olanlara çok güzel bir mesaj verdin. ülkemizi kendi ülkenden ayırmadığın ve içten yazılmış bu güzel yazın için sonsuz teşekkürler gamsahamnida ^^

    YanıtlaSil
  14. :):) adamsın choi zaten koreliler ve turkler aynı soydan gelıyor...turko :):)

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar güzel cümleler kurmuşsun Sang.Okurken bile hüzünlendim yine. :(((((Türkiyemizi de benimsemiş biri olarak taktir ettim seni..Rabbim seni korusun

    YanıtlaSil
  16. samimi düşüncelerin için,acımızı paylaştığın ve Türklüğü benimsediğin için çok teşekkür ederim choi :)emin ol ki bizde Güney Kore millatine karşı aynı hassaiyetle sevgiyle yaklaşıyoruz :)insanız sonuçta herşey bizim için hayata geldik acı tatlı yaşacağımız şeyler olacak elbette ama temnimiz kolay atlatmak.evet depremzedelere gidemiyoruz insanız aciziz ama aynı acıyı paylaşıyoruz,dualarımız onlarla. Rabbimiz yardımcıları olsun.Tekrar teşekkür ederim choi iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
  17. sevgili choi bizimle aynı acıyı bu kadar samimi ve içten hissetmen beni çok duygulandırdı doğrusu.evet ülke olarak karışık ve talihsiz günler geçiriyoruz ama hepsinin üstesinden geleceğiz Allahın izniyle.ben ümtvarım .helede sizin gibi DOSTLARIMIZ olduğu müddetçe.takrar teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  18. Kardeş ülke Kore'den gelip, 8 yıldır aramızda yaşayan birinden böyle içten bir yazı okumak insanı çok duygulandırıyor. Televizyonda gördüğümüz onlarca yürek burkan haberlerden sonra yazdığın bu içten yazı içimizi ısıttı, bir nebze umut verdi.
    Bu içten ve samimi yazın için çok teşekkürler. Van'da zorluklar içinde mücadele eden vatandaşlarımızın Allah yardımcısı olsun, bizde elimizden geldiğince depremzedelere bu zor şartlarda yardımcı olmaya çalışıyoruz.
    Umarım bu kötü günler çabucak geçip gider...
    Tekrar bu güel yazın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Böyle bir yazı için sana çok teşekkür ederim.Bunları okumak biraz olsun umut serpti içime.Umarım en yakın zamanda tekrar kalkarız..

    YanıtlaSil
  20. sen 8 yildir burda yasiyorsun,onlar dogduklarindan beri burda yasiyorlar.asillik boyle bir duygudur iste.iyi ki mehmetcigimiz zamaninda Kore'ye gitmis savasmis.siz buna degersiniz!duyarliligin icin tesekkurederiz.

    YanıtlaSil
  21. Choi abi. Benim artık ne yorum yapabilecek ne de bir şey söyleyecek gücüm kaldı.. Bu küçük yaşta resmen ülkemiz bölünmüş gibi hissediyorum. Ve biliyorum ki.. neler döndüğünü bilen insanlardan çok bizler üzülüyoruz..insanlar şöyle düşünüyor. Gidip pkk ya onlar kurtarsın sizi..çünkü %94 'ü BDP'ye yolladı oyunu.. herkes kendince haklı.. ama biz toplanıp oraya yardım gönderiyoruz.. ne kadar bilinçli olsakta.. onlardan yardımımızı esirgemiyoruz.. belki %6 lık kısım kurtulur diye.. :)) umarım en kısa zamanda her şey düzelir.. Ve senin gibi ,ülkemizi seven ve sahip çıkanların ümitleri boşa gitmez.. Çünkü bizden çok en güzel şeyleri hakeden sizlersiniz.. :)))) Teşekkürler choi abi.. Bu güzel kalbin için çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  22. Helal olsun Choi Sunbea ^_^

    YanıtlaSil
  23. nerde doğduğumuz ve hangi ana babadan olduğumuz önemli değil..kardeşlik budur.. gamsahamnida ^^

    YanıtlaSil
  24. 안녕하세요 CHOI. 제 이름은 mesut 입니다. 저는 완에서 근무합니다. 저는 군인입니다. 3월부터 지진까지 스스로 한국어 배우려고 노력했습니다. 하지만 지진 이후에 공부 그만했습니다. 2012년 4월에 1.5 개월 동안 한국어 배우려고 한국에 갈 계획입니다. 불행히도 지금은 완 밖으로. mail adresim savers@mnet.com... 만나서 반갑습니다...

    YanıtlaSil
  25. " Çirkin bahanelerimden dolay oraya gidemiyorum ama orada can kurtarmaya çalışanlara utançla teşekkür ediyorum ve başarlar diliyorum..." senin bu yazından sonra ben kendimden utanıyorum, be kardeşim sağolasın var olasın

    YanıtlaSil
  26. Bazı ybabancılar vardır Türk - Kürt kardeş değildir deyip bizi birbirimize düşürten hatta bununla yetinmeyip Türk ile Türkü de birbirine düşürür. Ama bunun yanında bazı yabancılarda(gerçi onlara yabancı dememek lazım çünkü onlarda bizden) bizi bizden daha iyi tanıyorlar, bizler düştüğümüzde elimizden tutup tekrar yürümemizi sağlıyorlar... ne mutlu bize ki sende iyi olan kısımdasın. bu güzel duyguların için sana ve senin milletine yani kardeşimiz güney kore halkına sonsuz teşekkürler. Rabbimiz sizi korusun ve sizleri doğru yoldan ayırmasın inşallah... Ve işallah dostluğumuz hep böylü güzel ve temiz olur. Amin

    YanıtlaSil
  27. hehe bizim forumlarda kendini koreli hisseden turk'e cok rastladim ama kendini türk hisseden bi kreli'yi gormek guzel havaya girdim resmen:P

    YanıtlaSil