29 Haziran 2011

(1) Türkiye gezi

Ağızdan herşey yapar ama gerçekleştirmek kolay değil

İlk Türkiye'ye gelirken babam diyoki, ders çalışmak önemlidir ama ondan daha değerli olan şeyler çok var. Sık sık gez, çeşitli insanlar ile tanış, konuş, paylaş ve dünya ne kadar büyük olduğunu, kendini ne kadar küçük olduğunu öğren. Ne kadar güzel bir baba. Duygulandım ve son bir sarlayıp pasaport kontrola geçtim.

Arasıra vaktim oluyordu ve babamı arayıp sordum.
"3~4 gün gezmeye çıkmaya düşünüyorum."
"Sen, ulan öğrenci değil misin!"
"baba ama sen 3 ay önce..."
"ders çalış ders!"

aaaa! ne kadar şık bir baba. herkes beni kıskanacak.
öğrenciydim ve param yoktu bu yüzden babamdan para almadan gezmeye çıkmak zor bir iş.
Bir de ertelmek ne kadar korkunç bir şey. Yarın giderim, haftaya yaprım, güzel bir plan yapıp seneye çıkarım. Bu tembelikle 7 sene geçti ve artık kendime "sen manyak mısın?" diye sormaya başladım.

EVET. ARTIK BU OLMAZ YOLA ÇIKMAM LAZIM, ÇIKMALIYIM.

babama bildirmeden okulu dondourdum ve arasıra tercümen yaparak birliktirdiğim para ile cebimi doldurdum , kocaman çantamı da esyalar ile doldurdum.
Ewt ben hazırım. Yok aslında gezmekte hazır mazır yok. Çıkacaksın. O kadar.
30 günlük uzun bir yola çıkıyorum.

7 yorum:

  1. :) en iyisini yapmışssın..Dersler biter okul biter mezun olursun ama gezme sansın her zaman aynı sekilde olmaz... iyi yolculuklar ;)

    YanıtlaSil
  2. Bütün babalar aynı desene :)
    Çok güzel yapmışsın okulu dondurmuşsun :)
    Gezmek gibisi yok , çalış çalış nereye kadar

    YanıtlaSil
  3. 1)" babam diyoki, ders çalışmak önemlidir ama ondan daha değerli olan şeyler çok var. Sık sık gez, çeşitli insanlar ile tanış, konuş, paylaş ve dünya ne kadar büyük olduğunu, kendini ne kadar küçük olduğunu öğren."
    2)"3~4 gün gezmeye çıkmaya düşünüyorum."
    "Sen, ulan öğrenci değil misin!"
    "baba ama sen 3 ay önce..."
    "ders çalış ders!"

    bence sen yinede babana şükret eğer baban türk olsaydı muhtemelen 1. maddeyi hiç bir zaman söylemez hep 2.sinde yazdığı gibi "sen öğrencisin ders çalış" derdi.hem de ana okulundan üniversiteye kadar tekrar eder dururdu :D

    YanıtlaSil
  4. sana mesaj atmak istedim aradım taradım özel olarak measj atamayacağıma karar verdim sonunda çünkü bulamadım sanırım gözüm kör. :) izmir de çok gezdin mi bilmiyorum ama gezmen gereken süper bir şehir diyebilirim. ben orda okuyorum eğer gelirsen de sana gezmen için seve seve yardım ederim. çok güzel bir blog olmuş seni tebrik ederim ayrıca. kendine iyi bak. :)

    YanıtlaSil
  5. Ağızdan herşey yapar ama gerçekleştirmek kolay değil---->dile kolay :)

    YanıtlaSil
  6. DİLAN DİLBER5 Ağustos 2011 10:56

    HEHEH .. BİZİM BABALARIMIZ OKULDA OLUK DER DURURLAR( BİR YANDAN DA HAKLILAR MESLEK SAHİBİ OLMAMIZI İSİTİYORLAR)GEZMEYE GELİNCE DERLER .. '' NE YAPACAKSIN GEZİP BOŞ ZAMAN VE PARA KAYBI '':( NE KADAR ÜZÜCÜ BİR DURUM ..ama Allaha Şükür ben gezenlerdenizm .. GEZMEYİ VE GEZDİRMEYİ ÇOOOOOOOOK SEVİYORUM.. HERKESE İYİ GEZMELER VE GEZİDİRMELER.:):)

    YanıtlaSil
  7. Vallahi çok imrendim ben de ne kadar gezmek görmek istesem de hala yerim de sayıyorum yaşadığım şehirden daha 1 adım bile atamadım çalışıyoruz ama boşa çalışıyoruz sanki Dünyayı gezmek görmek varken bir ofisin içinde tıkılı kalmak bu hayat mı?

    YanıtlaSil