26 Haziran 2011

5 metre kare küçük bir odamdan 2 gün çıkmamak

Tükiye'de ilk 1 ay geçirdim. Yani Tömerde de birinci ay bitti.
"Nasılsın?" diye soru gelince makina gibi "iyiyim teşekürederim sen nasılsın?" demek yerine "şöyle böyle" derdim. Yani çok geliştirdim. :D

Bir gün aynaya baktım, saçlarım çok uzun, hiç beğenmedim.
Hayatımdan ilk kere Türkiye'nin bir berbere gidiyorum.
Aiiiii çok heyecanlı.
Gidip istediğim şekili nasıl anlatcam, resimi çizip götürüyüm mü aceba.
Peki neyse gidip çok güzel anlatırım diye yanıma sözluk ve yurttan en güvendiğim, benimle en iyi anlaşılan iki arkdaş ile yola çıktım.
Ha. Şimdi  güvence altındayım zaten arkadaşımın tanıdığı bir berber varmış herşey yolunda. Hem de çok çok iyi bir yolunda.

Ewt. Tanıdığı bir berbere "sora sora" 20 dk yürüdük ve sonanda vardık.
Adam genç ama sanki çok tecürbeli gözüküyo. Yavaş yavaş içim rahatlanmaya başladı.
Beni oturttu ve kesme ile alakalı kaç tane basit sorular soruyo.
Nasıl istiyorsun, ne kadar keseyim, nerelisin, baban ne iş yapıyor, neden tükiyeye geldin, gerçekten köpek eti iyiyorlar mı, türk kızlar nasıl, ilhan mansız tanıyon mu, taekwando biliyon mu, dedem kore gazisi felan filan. Ne kadar alakalı.

Neyse eski resimlerimi gösterek yeterince anlattım adam da şürekli baş parmağını kaldırark gözlerinde "anladım merak etme" diyo. Saçlarım dokunarak diyor ki. Saçların çok sert ama ben bunun gibi saçları çok iyi tanıyorum mesela abimin saçlarında böyle. Adma bana güven kazanmaya çalışırken yavaş yavaş korkumaya başladım. iyi gider mi bu işi aceba.
Kesiyor kesiyor şuradan buradan bakıyor kesiyor kesiyor.
15dk felan geçti ve soruyo; şimdi iyi mi?
gerçekten bu adam tecürbeliymiş çok beğendim ve gülerek evet dedim
ama adam diyo ki; yok ben beğenmedim.
tekrar kesmeye başladı 2dk sonra bir daha soruyo; peki bu nasıl?
ben de tamam dedim güzel dedim
ama adam diyo ki; hmm biraz daha alsam çok güzel olacak
tekrar saçlarım alıyo alıyo.
Önümdeki aynaya baktım ve,

Ben ewt demedim mi demedim mi abi!!
Niye sordun peki!
Ben budist değilim, askere gitmiyorum ama saçlarım nereye gitti ya!

Odama döndüm ve bir daha aynaya baktım.
Artık gücüm kalmadı.
O günden sonra yakılaşık 50 saat odamdan çıkamadım. Kore'den gelen modaya takip eden, şık bir stil ile sokağa gezen çocuktumki odamdan çıkamadım. Tuvalet geldiğinde cin gibi ışık hızıla çıkıp döndüm. Ama şimdi düşünüyorum ki, Kore'de zaten dil sıkıntı olmadan saçlarımı kestiryorum ama hiç bir zaman aaa çok güzel olmuşum dememiştim. Yani aslında dilden kaynayan problem değildi. Nasıl olsa beğenmicaktim. Peki son bir işaret kafamda ve hiç gitmiyo. Dayı, niye sordun bana tmm mı diye!? Birde güvendiğim ve iyi anlaşılan arkdaşlarım, o gün ne yaptınız!


17 yorum:

  1. ay çok komik oppa güldüm :) güzel şaçlarına yazık olmuş
    ....ayşe....

    YanıtlaSil
  2. türkiyede erkekler saçlarını fazla uzatmazlar bu beberin hatası değil uyun sağlıcaksın başka seçenek yok

    YanıtlaSil
  3. :D Aynı sorun bayan kuaförlerinde de var maalesef. Kadına sadece uçlarındaki kırıkları alın lütfen dersin. Ama o sende sadece kökünü bırakır. Ve sonra der ki üzülme kökü sende nasılsa. :D

    YanıtlaSil
  4. yazık olmuş ...tekrar uzamasını beklemek :D

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten yazık olmuş kuaförler genelde müşterinin istediğini yapıyomuş gibi davranıp kendi bildiklerini okuyabiliyolar :)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun ya yazık olmuş saçlarına ama uzar erkek saçı uzar kısa zamanda :D

    YanıtlaSil
  7. erkekte kisa sac her zaman iyidir... bence cooook iyi yapmis berber :)

    YanıtlaSil
  8. Türkiyede yaşayan koreliler burada berbere gittikten sonra ağlıyorlarmış.bir koreli arkadaş benim ablam makasla bu berberlerden daha güzel kesiyor demişti:DD

    YanıtlaSil
  9. Türkiye'de hangi berbere gidersen git, çoğu kendi bildiği gibi yapar.. ben bu yüzden hep 'abi bildigin gibi kes ama biraz uzun olsun' diyorum kesiyo bi türlü.. :D

    YanıtlaSil
  10. "han"
    en iyisi kendin kesmek..ben hep oyle yapiyorum herkes nerde kestirdin cok guzel olmus filan diyo..bi kuafor dukkani acsam fena olmaz yani.. :)

    YanıtlaSil
  11. Benim kuaför de böyleee Sang :D Saç 2 haftada zor kendine geliyor. Artık oraya gitmiyorum,yeminim var ! :D hahaha ! :)

    YanıtlaSil
  12. ay kıyamam gitti saçlar:PP bir başka ülkede yaşayıp zorluk çekmek böyle bir şey olsa gerek^^

    YanıtlaSil
  13. ahaha gülme krizine girdim resmen ya :D demek gitti güzelim saçların benimde böyle bir anım var :D benim saçlarımda belime kadar uzundu uzun saçları çok severdim sonra neyse emo saç stili çok meşur oldu bnde nedense o modaya uydum ama kadına anlattım önleri perçemli gibi arkaya doğru uzun kalsın kabarttığımda üstü biraz yüksek görünsün ben tabi ne dediğimi anlamadım ama kadın bilmiş bilmiş dinledi tamam dedi aradan yarım saat geçti aynaya bir baktım benim saçlarım yerlerde bir baktım kadın bnm saçımı resmen omuz hizama getirmiş dedim naptın sen kadında sen böyle istmedin mi diyo resmen bir hafta kendime gelemedim o olaydan sonra ama uzuyo ya sonuçta saçın kökü bizde :D

    YanıtlaSil
  14. Bayan kuaförlerinde de aynı durum söz konusu maalesef. İki yıldır kuaföre gitmeyip kendim kesiyorum saçlarımı kuaför korkusundan. :D Çünkü hangi kuaföre gidersem gideyim yalnızca ucundan kestirmek istediğim saçlarmın azami bir karış kısaldığına şahit oluyorum... :D Dolayısıyla seni çok iyi anlıyorum... :)

    YanıtlaSil
  15. türkiyede butun kuaförler öyle. seninle aynı olayı bende yaşamıştım. bende 1 hafta evden çıkamamıştım. ama alışıyorsun sonunda. zaten 1 ay sonra uzuyor :)

    YanıtlaSil
  16. Ah Choi buradaki kuaförlere Türklerin de sözü geçmiyor ki:D Bir gün saçlarımın kırıklarını aldırmak için gitmiştim erkek saçı gibi kısacık kesti saçlarımı T.T
    Bu arada blogun süpermiş artık takipçinim^^

    YanıtlaSil