15 Ağustos 2011

Onu yakala ve en önde ol

 Gezmeye çok severim, dolaşmaktan bayılırım. Bilmediğim yerde gerginlik olup sağa sola kafamı çevirmekten hoşlanırım, korkunç adamlar beni tuhaf tuhaf bakarak aralarında sessiz konuşurken sırtımı ıslatan terleri tercih ediyorum, haritayı baka baka yola çıktım ama tam ters geldiğimi oğrenirken terle dolu olan küçük avuclarum da fena değil. Böyle korkunç ve tuhaf hava olsun da ama gezmekten vazgeçemem.

 Sırtımda kocaman ve ağır çantam, sağ omuzda Nikon D30, sol elimde de buruşuk harita ve iki bacaklarımda kendime cesareti yükledim. Ama kanım her zaman açlık kalır. Ne yiyip lokantanın kapaısını itirken ben buraya giriyormuydum yoksa çıkıyormuydum kafam karşık. Bütün gezenlerin sıkıntısı işte bu.

 Neler yiyiyorum. Mutlaka yöresel yemeği yiyiyorum bir kere. Çünkü cebim hiçten daha hafif.
Yolcuların en çok tercihi tabi ki hamburger. Bugün McDonalds, yarın Burgerking, obür gün de Quickburger ve tekrar McDonalds. Tabi ki sıkılıyorum ama param yokken çözüm de yok ;D.

 Sonra da gezerken dikkatimi cektiğim bir nokta vardı. Dünyanın en yaygın yemek olan dev hamburgerleri yırtabilen, yıkılabilen tek rakibi Döner Kebap. Ben Türkiye'yi sevdiğim için yada sizden "aferin sana" duyabilmek için bunu yazmıyorum. "1+1=2dir" gibi bir GERÇEKten bahsediyorum. Dünyanın heryerde olan bir yemek olmak cok zor. Ne var ki?

 Trabzon'dayken gittiğim bir pideci var. Dükkan çok küçük ve kimse yok. Ama fırında ateş hiç söndürtülmüyor. Döner kebap sadece bir örnektir. Türkiye'de lezzetli yemek çoooook. Bundan eminim.
 Miliiyetçi değilim ama güzel yemekleri seven biriyim. Hadi yarın herkes Mcdonalds yerine Tavuk döneri, Burgerking yerine karşık pideyi, KFC yerine kanat ızgara. Hamburger yakala ve gezenlerin açık karına bir mut ver.


19 yorum:

  1. :D sende maceralar bitmiyo gardaşımm...yazılarda;))

    YanıtlaSil
  2. yaa aferin dememize gerek yok sen zaten bizden birisin artık :) yazıların harika bunu için bir aferin verebilirim ama tebrikler ^_^

    YanıtlaSil
  3. valla bizden daha çok sahip çıktın sen bizim yemeklere... haklısın Choi, hem tavuk dönerin tadı hangi burgerde var bee! :)

    YanıtlaSil
  4. diyetteyken bu yazıyı okumak hiç hoş olmadı:((

    YanıtlaSil
  5. hahaha hamburger tavukburger falan bizde yok zati..ya kete ya börek yapılır evde Allah'a şükür :DDD güzel bir yazı gene^^ özlemiştim...

    YanıtlaSil
  6. ben zaten hamburger yemem...pideleri görüncede acıktım he:)))choi sende biliyorsun ağzının tadını..

    YanıtlaSil
  7. hikayelerinde harika bu arada okuyup okuyup gülüyorum:D:D

    YanıtlaSil
  8. offf pide şahane görünüyo.. canım çekti.. pfff...

    bu arada evet haklısın, aynısından demek istiyorum.. ne öyle hamburger, pizza falan.. yiyin işte ne güzel lahmacununuzu, tantuninizi yanında da buz gibi bi ayran.. ohhhh mis... :))

    ama arada da yemek lazım hamburger pizza falan.. can bu çeker nihayetinde.. :)))

    YanıtlaSil
  9. Güzel yazı olmuş...:)
    Yemek kültürlerimiz sizinki ile çok farklı olmasına rağmen bizim yemeklerimizi sevmenize sevindim..:)

    YanıtlaSil
  10. Ahh oruçlu oruçlu oldumu şimdi canım çekti walla:D:D

    YanıtlaSil
  11. bu yazını çok beğendim abi süper ... çok doğru ve isabetli bir yaklaşıma değindin... seni seviyore abi... bu arada blog'un düzeni süper olmuş...

    YanıtlaSil
  12. senin işinde zor :D

    YanıtlaSil
  13. gittiği yerin kültürünü bu kadar benimsemek bir yetenek olmalı.bu açıdan tebrikler :) ama asıl merak ettiğim,türklerin damak tadını bu kadar iyi anlamış biri bize hangi kore yemeklerini tavsiye ederdi? ben ileride kore'ye gitmek istiyorum ama açıkçası aç kalmaktan çok korkuyorum :D keşke senin kadar yeni tatlara açık olsaydım.

    YanıtlaSil
  14. trabzona geldinde biz nie görmedik :D çok çekik gözlüde yoktur etrafımzda :) kıymalı, döner, kebap ve yerli olmayanlardan pizza bnmde favorilerimdir.. hamburger falan yemem. mc la bkfc ile işim olmaz ;) param yoksa yemek yemem . tavsiye ediorum güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  15. hımmm trabzonda pideyi çardak'da yiyeceksin ben peynirlisine bayılırımmm! ahh memleketimi özledim:(

    YanıtlaSil
  16. yaya ben trabzonluyum offf ya çok özledim karadeniz bidesini artı çardak'ın bide side ahhh ahhh yaaa uff valla fena oldum şimdi ya....

    YanıtlaSil
  17. kitapta ti ra bi çon mu yazıyor ? trabzon hakkında korece bir kitabınmı var =) çok güzel =)

    YanıtlaSil
  18. gezmek en güzeli galiba farklı yerler farklı insanlar farklı zamanlar farklı yaşanmışlıklar :) ağzının tadınıda biliyorsan oh ne güzel :)

    YanıtlaSil