07 Mayıs 2011

Dede ağlamayın lütfen

Türkiye'de ilk gece.
Sessizlik, heyecan, yalnızlık, Türkçe sıfır yabancı ve gece.
12saatlik uçuştan sonra kim yorulmaz ama uyuyamıyorum şu duygulardan dolay.
Gözlerimi kapattım zorla uykuma taaaam dalırken birden

   اللّهُ اَكْبَرُاللّهُ اَكْبَرُاَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّه



اَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدَاً رَسُولُ الّه
حَىَّ عَلَى الصَّلاةِ حَىَّ عَلَى الصَّلاةِ اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدَاً رَسُولُ اللّه



20 senedir hiç duymadığım bir ses geliyor. Bir yada birden fazla dede ağlıyo. O kadar şaşırdımki çizgi filmlerdeki karakterler gibi 0.13 saniyede 90 dereceli bir kalkışa başardım.
                 0.00                                                                                                                                      0.07                                                                         0.13
Dünya Rekor! Olleyyyyyyyy!!
Annem babam bu Türkiye çok farklı! Ben ne yapayım!
  

8 yorum:

  1. Ülkemiz güzeldir ,Sang !:)) gelenek,görenek ve adetler.. Her yeri bir başka tadta. ((: Çok güldümmm bu yazına.. (: Yüreğine ve kalemine sağlık. :) _ ümmühan _

    YanıtlaSil
  2. ama ne kadar büyüleyici bir ses değil mi :) yüreğimizin derinlerine işliyor her namaz vakti o ezan sesi... anlayanlar bilir eşsiz bir sestir :)

    YanıtlaSil
  3. sabah ezanı diye tahmin ediyorum :) geçekten büyüleyicidir. :) ne zaman sabah ezanı dinlesem içim çok tuhaf olur.kötü manada değil huzur verir insana :)

    YanıtlaSil
  4. Sabah ezanı gerçekten büyüleyicidir. :)

    YanıtlaSil
  5. Sanırım 'Bir yada birden fazla dede ağlıyo' demen pek hoş olmamış :) Benim fikrim :)

    YanıtlaSil
  6. ezan için dediğin birden fazla dede ağlıyor lafı hiç hoş olmamış onlar ağlamıyor müezzin ezan okuyor paylaştığın görseldeki maymunu da anlamadım ne alakası var ayıp türkler korelileri çok seviyor sende türkiyede yaşayan bir koreli olduğun için bloğunu merak edip okuyorlar biraz daha saygılı olabilirsin

    YanıtlaSil
  7. bir yabancının ezanımızı duyduğunda biraz garipsemesi gayet normal. ama nedense kimse ezandan nefret edemiyor. dinleyen bütün yabancılar o ses ne kadar büyülüydü, ne kadar güzeldi diyor hep. Choi'nin de dedeler ağlıyor demesi biraz çocuksu hoşluk katmış bence:)) inşallah ezan artık senin de içini huzurla dolduruyordur Choi:)

    YanıtlaSil
  8. 19 temmuz da yazılan yorumda o maymun ne o öyle denmiş, dikkat etti iseniz maymun resmin ortasında ve etrafındakileri anlamayan bir tepki veriyor. Yani ezana bir hakaret değil de kendisini düştüğü komik afallamayı tasvir etmiş bence...Art niyetli bir yaklaşım değil yani..Açıklama ihtiyacı hissttim. :)

    YanıtlaSil