23 Temmuz 2011

Amasya

[Ankara-Merzifon-Amasya] : 336 Km & 4:00 saat
09.Haz.2010

 Ankara'ya gri şehir dersem, Amasya için yeşil şehir yakışır. Heryerde ağaç ve kafamı kaldırsam dağlar görünür. Nereye gitsem yanımda ırmak koşuyor ve serin ve hafif rüzgar sırtımı vurur. Sokaklar temiz ve insanlar yüzünde hep mut ve rahatlık çizildi.

 Tarihsel yerlere pek ilgilenmezdim ama Türkiye beni çevirdi. Ewt. Geçimiş aslında geleceğimizdir. O zamanlarda nasıl bir olay vardıysa o olay sürekli tekrarlanmaktadır. Kral mezarlığına çıkarken bir Türk gelip seve seve anlatımaya başladı ilk 2dk mezarlık hakkında sonra 15dk da bonus olarak kendisi hakkinda ;D eğlenceydi. Kendisini 15dk anlatırken benim hakkımda hiç bir şey sormayan ilk Türk olarak defterime adını yazdırdiı. Camilere, insanlara, sokakta satılan mısırlara bakarak vaktimi geçirdim. Günes batarken manzaralar tek kelime ile; HARIKA.


Üstüme karanlık inerken artık ayrılma zamanı. Son bir daha yüreyim bu şehiri. Karelerime ve gözlerime bütün sahne almayı çalışırken gece oldu. Hani dedim ya başta. Bu şehir yeşilikle dolu. Gece de bu özeliği kaybetmedi. Bana son yeşilik hediye.



Terminal etrafında serin hava almak için oturdum. Bir delikanlı ile sohbet ettim. Adam nişanlı yanına gelmiş ve dönüyor Tokat'a. O gece iki adam üzgün. Biri kız arkadaş ile ayrılmak üzere biri Aamasya ile ayrılmak üzere. Ama o gece umutlu iki adam vardı. Biri 1 ay sonra gelip aşık ile evlenmek üzere ve biri mutlaka bir gün bu şehire dönebileceğini inanıyor. Gece 11 otobüse beklerken bi anons. 1 saat ertelenmis. Bu anons 3 kere tekrarladı.  Gece 2'de ancak binebildim.  

4 yorum:

  1. Çok kısaydı ama böyle herakşam blog yazıp bizi sevindiriyorsun ya teşekkür ederiz. :))

    YanıtlaSil
  2. Amasyaaaa çok güzel bir yazı böyle bir şehir için başka ne denebilir ki :) Memleketimi seviyorum, insanlarını seviyorum sizinde sevdiğinizi duymak güzel ^__^
    Ayrıca blogunu çok beğeniyorum. Gülüyorum, seviniyorum, mutlu oluyorum... Yazmaya devam diyorumm =)

    YanıtlaSil
  3. Bu yıl Amasya'ya gitme ihtimali yok!... seni orda misafir etmeyi ve gezdirmeyi çok isterdim^^... başka bir zaman şartlar uygun olursa inşallah görüşmek dileği ile sevgiler :D

    YanıtlaSil
  4. 4 yıl liseyi ailemden ayrı okuduğum bu şehri çok güzel anlatmışsın.Dün ziyaret etmeme rağmen tekrar özledim yazını okuyunca :)

    YanıtlaSil