18 Temmuz 2011

Sanki Kore'li değilmişim

Ankara'nın en kalabalık bir noktasından biri olan Ulus. Kocaman Atatürk heykeli var ve butün otobüsler burdan geçer. Ankara'da oturan herkez burayı biliyo, bilmek lazım ve bilmeli. Bir gün burada bir arkadaşımla buluşcam. Offff ama evden çıkmadan stres gelmeye basladı çunkü orada durup bekleyince herkes beni bakar ve gelip bin tane sorular sorar. Nerelisin diye başlayıp babanın maaşı ne kadar diye. hatta benim arabam dandik Hyundai, lastik bozuk Kore'de aceba ne kadar diye. Neyse.  Bir anda kafama bi fikri geçerken yakaladım.Ewt fikrim şöyle.
Günes gözlüğünü takayım ve şapka takarım o zaman kimse beni tanıyamıcak. Ne kadar zekiyim wahahahahahah.
Gördüğünüz gibi hiç dikkat çekici değil. Kimse beni bakamaz. Eksiksiz kusursuz.
Evden şarkı dinleyerek çıktım otobüse bindim rahatça Ulusa vardım.
Beklediğim gibi arkadşim geç gelecekmiş ben de bir yerde oturdum etrafıma baktım super! işte kimse bana bakmıyor!
10 dk felan geçti. Zaten bu kanka 30 içinde gelse allah şükür. Aferin diyeceyim derken bi amca yanıma geldi oturdu. Allahım yandım.
"Sen nerelisin?"
"Ankaraliyim abi (yani yabancı değilim hoşşşşş git)"
"ha tamam... seb hiç antalyaya gittin mi"
"(bu da ne ya neyse en azdan yabancı olduğumu yakalanmadım) ewt gittim"
"Nerelere gezdin peki"
"Serik Belek Side Kale içi heryere gezdim"
bu şekilde 10dk felan konuştum ve adam da konu kalmamış yanımdan ayrılacakmış.
"tmm sağol uzak doğu kardeş"
"hadi güle gül......(Ne? Uzak doğu kardeş mi?)"
O anda arkamdan tuhaf bir his geldi ve döndüm 30 kişi arkamda beni dinliyor. Cuma günü camideki imama dinliyomuş gibi.
Evet. Ben nereden baksam koreliyim. O gün arkadaşım bayağı geç geldi. 30 dk felan. Ama benim icin sanki 3 saat gibiydi xD

25 yorum:

  1. bloğun çok eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  2. lastik fiyatını sorma :D ... Tipik Türk özelliği illa kıyaslama söz konusu :D

    YanıtlaSil
  3. Uzak doğu kardeş :)
    Şapka ve gözlükle nasıl tanıdılar :)
    Yine güzel bir yazıydı :)
    Ayrıca şu lastik fiyatı sorma bunu anca biz türkler yaparız

    YanıtlaSil
  4. Ahhh tek kelime ile komedisin gerçekten hoşş gitti mi hahha angaralı olan 100 metreden belli olur ..Ankara da oddüte okudun çorumca biliyorsun :)))ulus otobüs durağı ama ben seni neden görmedim ki:(( haka bir koreli türk'e bukadarmı benzer ya!!!

    YanıtlaSil
  5. bende ayırt edebiliyorum çok kolay. gözleri görmek şart degıl. daha hiç yanılmadım tahmınlerımde :D kafa sac yapısı, çene ten ahanda şok oldum kendıme :D

    YanıtlaSil
  6. Bu kadar ilgi seni mutlu ediyor mu yoksa rahatsızlığını daha da arttırıyor mu? Gerçekten merak ettim. Bu arada Türk insanı bencil değildir,tüm ırk'a bu şekilde sevecen yaklaşır. ;)

    YanıtlaSil
  7. her günün böyle bu soruları yanıtlamakla geçiyosa yandın :D :D

    YanıtlaSil
  8. Ulus heykelde Beklerken Bunlarla Karşılaşmana Şaşırmamalı Doğrusu :) Uzak Doğulu İnsanlara Karşı Büyük bir Sempatiyle Dolu bir Ülkenin İnsanlarıyız Sonuçta :) Hele de Ankaralıysan :) Görmeye Pek alışkın Olmadığımızdan Yakaladığımız An Bırakmıyoruz :) :)

    YanıtlaSil
  9. hahahha vay be amcama bak hemen de anlamış :D ama acayip eğlenceli yazıyosun abi süpersinn :D

    YanıtlaSil
  10. gercekten iyidi... imamin vaazi gibi......

    YanıtlaSil
  11. hahha amcaya helal olsun hemende anamış :D yine güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. şimdi blogunuzu çok begendim :) çok eglenceli :) inanın bende sizi orda görseydim eğer aynen tepki şu olurdu ( anyeong nazlıcan imnida :D toki saram imnida :D saranghae korea ) biz sizleri gerçekten çok seviyoruz tabi başkaları gibi çinli demiyoruz. biz kore fanatikleri japon çin taywan tayland bunları ayırt edebiliyoruz . sizi tanıdığıma memnun oldum Gamsamnida :)

    YanıtlaSil
  13. haha uzak doğulu kardeş
    yazık sana yaa ama biz türkler uzak doğuluları severiz yani tırscak bişi yok :)

    YanıtlaSil
  14. ahahaha :D antalya'ya gıttınmı? ne alaka anlamadım yaa Türkün farkı :))) sevıorum bu ozellıgımızı ama, sokakta oturunca canım sıkılmıo cogu zaman yaslı teyzelerle gelın dedıkodusu yapıoruz :D turkte olsan gelıolar yanı... heheh yıne cok eglencelıydı. devamında bızı fazla bekletme ne olur ^^ Hadı Allah'a emanet bı dahakı yazıya kadar...:)

    YanıtlaSil
  15. Heheh begendim... Amam bazi yerlerde hata var ^^ " bana diyecegine beni demsin" dikkat ^^ yeni gesfetim bu siteyi ama baya takip edecegim gibi.. bakalim.. Buarda illaki insanlar soru sorar.. sonuc olarak farkli bir kisi gormuslerdir ve buda dikkatlerini cekmistir. ^^ O kadarda kotu degil dimi ? ^^ baska yazilarda yorumlarimi yazarim..
    Sevgilerle~~

    YanıtlaSil
  16. Oppacıyım ezelden, gönlüm geçmez çekikten..25 Temmuz 2011 22:02

    Hallyu Wave sağolsun bizde fena halde çekikseverlik var. kızlar karşına geçip iç çeksin ne olacak sanki:P inşallah bundan rahatsız olmazsın çünkü ben bile seni görsem "wooaaa ne kadar tatlııı" diye uzuuun uzuun bakarım. bir gün karşılaşırsak şimdiden kusura bakma:))

    YanıtlaSil
  17. çok komiksin yaa:))takip edecem uzak doğu kardeş.

    YanıtlaSil
  18. güzel yorum olmuş:-)

    YanıtlaSil
  19. Neden böyleyiz bir Türk olarak bende anlamış değilim. Yabancılara karşı ilgili bir milletiz. Uzak doğululara karşıysa daha bi farklı ilgi gösteriyoruz. Sevimli buluyoruz belki de. Sonuçta bizde doğu insanıyız belkide ortak birşeyler buluyoruz. Şaşırma Türk insanı yabancı olsun olmasın günlük hayatta kısa zaman aralıklarında da olsa bir araya geldiği insanlarla genelde sohbet etmeden duramaz. :) Böyle ilginç bir milletiz. Seveceniz de yafu... :)Seviyorum yurdum insanını... :)Ama şunada değinmeden edemeyeceğim uzak doğuluların özelliklede korelilerin bu ilgiden sıkılması doğal son zamanlarda genç nesilde feci bir Kore merakı var. :S Allah kolaylık versin sana kardeş zor iş... :)Benim de tuhafıma giden bi durum var ne zaman uzak doğulu bir grupla karşılaşsak ( özellikle tarihi mekanlarda karşılaşıyoruz) Başörtülerimiz tuhaflarına gidiyor ve bizimle resim çekinmek istiyorlar. Başörtülerimizin sebebini soruyorlar ama çoğu ingilizceyi çok az bildiği için anlatamıyoruz.Sanırım İslamiyet hakkında pek bilgiye sahip değiller. Bizlere çok sempatik davranıyorlar çok tatlılar... ;)

    YanıtlaSil
  20. senide sonunda türk yaptık desene :),unutma her milletin iyisi kötüsü var bizimkilerde böyle işte katlan katlana bildiğin kadar :))

    YanıtlaSil
  21. Merhaba!seni bulduğuma sevindim ...

    YanıtlaSil
  22. Ya süper senin blog gerçekten çok iyi (:

    YanıtlaSil
  23. kesinlikle harika bir blog :)
    koreyi dizi, film ve müzikleriyle tanıyoruz biz Türkler olarak. fakat tarihine, modasına, bilimine falan bakan kimse göremedim. ben koreceyi öğrenip kore'de yaşamak istiyorum umarım bu dileğim bir gün gerçek olur. seni bulmak gerçekten çok hoş oldu. bütün yazılarını okudum. yenilerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  24. koptum ya :)) sağol uzak doğu kardeş mi :))))))) süper bişey yaa

    YanıtlaSil
  25. ya iste bu turkiyemin insani ^^
    choi ssi ben senin blogunu daha once neden bulamamisim ki ya...
    tamam bundan sonra bu blogun takipcisiyim..
    sinav gunleri farkli farkli ruh desenlerine burunuyordum..su dahiliye beni az mi sizofren yapti..resmen kitabi okurken hem agliyorum hem guluyorum ama sinirden...bundan sonra boyle miya?acarim senin blogunu bakarim keyfime kim takar oxford internl medicine`i....pehhhhh!^^

    YanıtlaSil